Fina jordgubbspajen

 

Supersnabb jordgubbssylt

 

Jordgubbar på smörgåsen

 

 

Fina Jordgubbspajen
En pajform eller 10 små aluminiumformar.
Till pajskalet:

175 g smör eller margarin

3 dl vetemjöl

1 dl socker

½ tsk salt

½ tsk bakpulver

 

Fyllning:

3 dl vaniljkräm

½ liter jordgubbar

1 liten burk (röda eller svarta) vinbärsgelé

 

 

Smält smöret till pajdegen. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Häll i det smälta smöret och rör ihop till en deg. Platta ut degen runt botten och kanter i en pajform 22-25 cm i diameter, eller fördela i de 10 småformarna.

 

Grädda pajskalet i 225  i 15 – 20 minuter eller tills den fått färg. Ta ut den och låt den svalna. Gör vaniljkräm enligt anvisningarna på förpackningen, blanda ev i 1 dl vispad grädde. Bred ut vaniljkrämen i botten av pajen.

 

Rensa jordgubbarna och halvera dem. Lägg dem på vaniljkrämen.

 

Smält vinbärsgelén i en kastrull, häll det över bären och låt stelna.

Klart att äta! Mums - jättegott!

 

Supersnabb jordgubbssylt

 

1 liter jordgubbar

socker efter smak

 

Mixa med matberedare eller mixer. Klart!

Går mycket bra att frysa i småportioner. Den tinade "sylten" håller sig några dagar i kylskåpet.

Även god att äta halvtinad - som "sorbet".

 

Jordgubbar på smörgåsen.

Gott att skiva jordgubbar och äta på brödet. Med eller utan ost och smör.

 

 

 

 

<< tillbaka